Tootegrupid
 

Astelpajuõli 200ml

Tootekood: EV018
Kaubamärk: ESTVITA
Ühik: tk
Laoseis: Laos
Tarneaeg: 1-5 tööpäeva
Hind: 6,80 € 34,00 €/L

Astelpaju on hinnatud ravimtaim, mille väärtus seisneb vitamiinirikkuses ja teiste bioaktiivsete komponentide olemasolus. Astelpajuviljade koostisse kuuluvad: vitamiin C, B-grupi vitamiinid, karotenoidid (b-karoteen, g-karoteen, lükopeen), bioflavonoidid (kamferool, isoramnetiin, kvertsetiin), mineraalained, asendamatud rasvhapped, orgaanilised happed jm. Toidulisandina sobib astelpaju toetava vahendina alljärgnevate näidustuste puhul.

Astelpaju on hinnatud ravimtaim, mille väärtus seisneb vitamiinirikkuses ja teiste bioaktiivsete komponentide olemasolus. Astelpajuviljade koostisse kuuluvad: vitamiin C, B-grupi vitamiinid, karotenoidid (b-karoteen, g-karoteen, lükopeen), bioflavonoidid (kamferool, isoramnetiin, kvertsetiin), mineraalained, asendamatud rasvhapped, orgaanilised happed jm. Toidulisandina sobib astelpaju toetava vahendina alljärgnevate näidustuste puhul.

Immuunsüsteem
Astelpajul on üldtoniseeriv ja immuunsüsteemi stimuleeriv toime eelkõige tänu kõrgele b-karoteeni ja vitamiin C sisaldusele. Seetõttu on astelpajutooted heaks vahendiks nii sessoonsete viirushaiguste (nn. külmetushaigused) ennetamise kui ka haigusest taastumise puhul. Astelpaju sobib tarvitada vitamiini- ja mineraalainerikka üldtugevdava vahendina ka kevadväsimuse ja üldise kurnatuse korral.
Antioksüdantsete omaduste tõttu on astelpaju sobilik kiiritusravi saavatele haigetele. Astelpajuõli määritakse nahale enne kiiritusravi saamist, et vähendada kudedes rakukahjustusi. Antioksüdandid on ained, mis blokeerivad vabade radikaalide kahjulikku toimet biomembraanidele ja biomolekulidele. Astelpajus on sellisteks ühenditeks karotenoidid ja bioflavonoidid (taimepigmendid, mis annavad marjadele vastava oranzi ja kollase värvuse).
Astelpajus on esialgselt tõestust leidnud ka kasvajavastane toime ( b-karoteen; lükopeen- teatud mao-, rinna-, eesnäärme- ja pankreasevähi tekkevastane toime; zeaksantiini – rinnavähki ennetav toime).

Süda ja veresoonkond
Astelpajus sisalduvad flavoonid (kvertsetiin, kamferool) tugevdavad südame kontraktiilsust (kokkutõmbevõimet), tema pumbafunktsiooni, vähendavad perifeerset resistentsust (veresoonte takistust) ning suurendavad veresoonte elastsust. Seega on astelpajul teatud määral vererõhku alandav toime. Astelpajul on täheldatud ka vereplasma kolesteroolisisaldust langetav toime.
Bioflavonoidid koostöös vitamiin C-ga tugevdavad kapillaaride seinu (takistavad hüaluronidaasi jt. ensüümide aktiivsust, mis neid sidekoeelemente lammutaksid), vähendades seega ateroskleroosi tekke riski.

Nahk
Astelpajul on bioflavonoidide tõttu nii põletikuvastane, antiallergiline, valu-, viirusevastane kui ka antimikroobne toime. Seetõttu on astelpajuõli sobilik välispidiselt kriimustuste, põletike, põletuste, ekseemide, löövete, haavandite jt. nahaprobleemide puhul, kiirendades kudede granuleerumist ja epiteliseerumist, vähendades põletikku ja allergilisi ilminguid.
Astelpajuõli kaitseb nahka ka päikese kahjustava kiirguse eest (ennetab nahavähi teket) ning sobib ka päikesepõletuse korral.

Seedesüsteem
Tänu astelpaju omadustele aidata kaasa kudede kiiremale taastumisele, on astelpaju hea vahend mao- ja kaksteistsõrmiksoole haavandite korral (kiirendab haavandi armkoe teket, mis on vajalik paranemiseks). Samuti aitab astelpaju tänu orgaanilistele hapetele seedehäirete puhul seedimist korrastada. Kuna bioflavonoidid osalevad muuhulgas ka maksa kaitsefunktsioonis, tekib just bioflavonoidide vaegus kroonilistel alkohoolikutel.
Astelpajutoodete tarvitajate praktiline kogemus on näidanud, et astelpaju leevendab ka suulimaskesta põletikku ja haavandit ning võib aidata ka häälekäheduse korral.

Vastunäidustused
Astelpajul pole soovituslikest annustest kinnipidamisel täheldatud kõrvaltoimeid ega vastunäidustusi. Seespidisel tarvitamisel peaksid astelpajusiirupiga ettevaatlikumad olema haavandtõve, mao-söögitoru reflukshaiguse all kannatavad inimesed.

Kokkuvõtteks
Astelpaju on soovitav tarvitada kõrgväärtusliku toidulisandina igapäeva toidu juurde kui ka eelpool mainitud näidustuste puhul maheda ja leevendava vahendina, kuid loodetud efekti saamiseks tuleb astelpaju tarvitada pikema aja vältel.

Kasutatakse salatite ja valmistoitude maitsestamiseks. Õli sisaldab järgmiseid inimorganismile kasulikke aineid: β-karotinoide (vähemalt 25mg/100ml) ning vitamiin C(askorbiinhape) vähemalt 5mg/100ml.

Kasutamine: 1 TL 2 korda päevas söögi ajal (2 TL/10ml õli sisaldab 0,5mg (0,63%*) C-vitamiini (askorbiinhapet).

Koostis: kontsentreeritud astelpajuõli, päevalilleõli.

*RDA – vitamiin C (askorbiinhape) soovituslik päevane kogus